Dry-needling_1Dry needling resulteert vaak snel in een directe pijnvermindering bij pijn en stijfheid in de spieren. Door het inbrengen van ‘droge’ (acupunctuur) naalden in de aangedane spieren ontspannen de spieren langdurig. Deze techniek uit Canada werkt op specifieke punten in de spieren: de ‘triggerpoints’. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier die lokaal drukpijn veroorzaakt, maar ook vaak pijn op afstand.

Het inbrengen van de naald voelt u in principe niet. Bij het aanprikken van de triggerpoint spant de spier zich even kort aan. Dit geeft een soort kramp. Daarna ontspant de spier meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Na de behandeling voelen de spieren vaak vermoeid en zwaar aan, maar dit is meestal van korte duur.

Sang Yee Schalij en Henriët Spijkervet hebben zich de afgelopen jaren toegelegd op deze nieuwe techniek en hebben hier vele cursussen voor gevolgd. Met hun achtergrond als gediplomeerd fysiotherapeut en manueel therapeut kunnen zij indien nodig en gewenst dry needling inpassen in het behandelprogramma.

Kijk voor meer informatie op www.dryneedling.nl.