Loopanalyse

Centraal in onze ruime oefenzaal op de begane grond staat de drie meter lange C-Mill loopband. Een loopanalyse op deze revolutionaire interactieve loopband laat een gedetailleerd beeld van uw looppatroon zien. Dit is waardevolle informatie voor het bepalen van de juiste behandeling. Het samen met uw therapeut bekijken van video opnames van uw manier van lopen geeft u direct inzicht in de problematiek. Als u zelf ‘het probleem’ kunt zien, kunt u ook beter de oplossing begrijpen! Een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Projecties

Met projecties op de loopband kunnen realistische situaties uit het dagelijkse leven worden getraind. Denk bijvoorbeeld aan het ontwijken van obstakels zoals ongelijke stoeptegels, drempels en trottoirbanden. Ideaal om te revalideren en weer te leren lopen na een beroerte, heupbreuk of amputatie.

Safety Frame

U kunt veilig trainen en revalideren op de C-Mill door het gebruik van een safetyframe (te zien op de onderste afbeelding). Dit is van groot belang bij ernstige balansproblemen, start-en/of stopproblemen bij bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson, revalideren na heupoperaties en bij halfzijdig verlammingen.

Trainen op de C-Mill

Training op de C-Mill loopband is vaak een onderdeel van de trainingen in onze praktijk. En een vast onderdeel bij claudicatiotraining. Lopen op de C-Mill is intensiever, leuker en zeer taakgericht! En hoe leuker het trainen is hoe gemotiveerder iemand is.

Om alle mogelijkheden van deze loopband te benutten en de resultaten te lezen hebben Wilma Daanen, Sang Yee Schalij en Henriët Spijkervet vele cursussen en opleidingen gevolgd voor de C-Mill. Hierdoor kunnen zij de testresultaten omzetten naar het juiste persoonlijke behandelplan en training.

Neem contact met ons op voor een proefles op deze geavanceerde loopband.