Onze fysiotherapeute Wilma Daanen heeft namens fysiotherapie De Lindehoeve meegedaan aan een onderzoek van revalidatiecentrum Reade, het VUMC en het LUMC. Fysiotherapeuten met al een specialisatie op het gebied van gewrichtsartrose zijn nog uitgebreider opgeleid.

Voor mensen met knieartrose en bijvoorbeeld ook obesitas, diabetes type 2, COPD of hartaandoeningen zijn nu nieuwe behandelprotocollen ontwikkeld. Uit recent onderzoek uitgevoerd door Reade is gebleken dat deze speciale programma’s zeer effectief zijn voor deze doelgroep. Vooral het verminderen van pijn en verbeteren van fysiek functioneren zijn opvallende resultaten.

Heeft u ook knieartrose en één van bovengenoemde andere ziekten, neem dan contact op met Wilma Daanen of met Yvonne de Ruijter (secretaresse) voor het maken van een afspraak voor een intake gesprek.

 

 

Dr. Mariëtte de Rooij wint proefschriftprijs: fysiotherapie zeer effectief bij knieartrose en comorbiditeit

Mariëtte de Rooij ontving woensdag 15 maart de WCF Proefschriftprijs tijdens de jaarlijkse Wetenschapsdag van het KNGF en het Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF). Onderwerp van haar proefschrift: de effectiviteit van fysiotherapie bij mensen met knieartrose en comorbiditeit. Fysiotherapie (oefentherapie) met specifieke aanpassingen is zeer effectief en veilig gebleken bij patiënten met knieartrose en (ernstige) comorbiditeiten zoals hartfalen, COPD en DM type 2.