C-Mill loopband

Functioneel oefenen is de basis van het succes

C-Mill loopband

Een loopanalyse op deze revolutionaire interactieve loopband laat een gedetailleerd beeld van uw looppatroon zien. Het samen met uw therapeut bekijken van video-opnames van uw manier van lopen geeft u direct inzicht in de problematiek. Als u zelf ‘het probleem’ kunt zien, kunt u ook beter de oplossing begrijpen! Een belangrijk onderdeel van de behandeling.

De C-Mill kan worden ingezet voor de volgende behandeldoelen:

 

Ganganalyse

Een goed inzicht van uw looppatroon kunnen blessures aan voeten, achillespezen, knieën, heupen en rug voorkomen of helpen herstellen. Maar ook uw sportcapaciteiten doen verhogen.
De interactieve loopband met geavanceerde technologie registreert en meet uw looppatroon. Videobeelden vanuit twee camerapunten geven een zeer gedetailleerd beeld van het looppatroon. Door deze video-analyse te combineren met de gegevens die worden geregistreerd door de geïntegreerde krachtplaat kunnen we het looppatroon zeer nauwkeurig onderzoeken en inzichtelijk maken. Een loopanalyse in termen van staptijd, staplengte, stapbreedte, COP (Centre Of Pressure= het lichaamszwaartepunt) en verschillen tussen links en rechts. De meetgegevens worden bewaard en kunnen in de tijd vergeleken worden.
Bij revalidatie meten we uw looppatroon regelmatig om te controleren waar meer aandacht aan besteed moet worden. Zo kunnen we constant de voortgang van de behandeling inzichtelijk maken.

Valpreventie

Gerichte valpreventietraining is essentieel om valongevallen te voorkomen. Het adequaat kunnen reageren op onverwachte situaties en een veranderende omgeving tijdens het lopen kan op de C-Mill onder veilige omstandigheden worden getraind.

Tijdens het lopen op de C-mill kunnen er voorwerpen worden geprojecteerd op de loopband en/of het TV-scherm. Virtueel kunnen we het dagelijks leven nabootsen en bij herhaling oefenen. De ideale manier om cognitieve taken te combineren met val- en balanstraining.

De beste manier om uw zelfstandigheid te bewaren is door veilig op straat of in uw huis te kunnen lopen.

Looptrainingen

De inzet van de C-Mill loopband is mogelijk als onderdeel van een behandeling of als training in onze praktijk.

Het is een vast onderdeel bij claudicatiotraining. Lopen op de C-Mill is intensief, leuk en zeer taakgericht! En hoe leuker het trainen is, hoe gemotiveerder iemand wordt.

Claudicatio trainingen

Een speciaal trainingsprogramma voor cliënten met etalagebenen. De oorzaak van etalagebenen is de aandoening perifeer arterieel vaatlijden (PAV). Bij deze aandoening zijn de slagaders in de benen vernauwd, waardoor te weinig zuurstof naar de spieren wordt aangevoerd. Hierdoor ervaart men krampachtige pijn of een doof gevoel in het been tijdens en na inspanning. Dit verkalken van de slagaders kan echter sterk versneld optreden door een aantal factoren zoals roken, een te hoog cholesterolgehalte, te weinig lichaamsbeweging en diabetes mellitus.

Tijdens de trainingssessie ligt de nadruk op het verbeteren van de conditie en de spierkracht. We werken zo aan het vergroten van de loopafstand en loopsnelheid.

Cliënten worden veelal door de vaatchirurg naar ons verwezen, maar op eigen initiatief bent u vanzelfsprekend ook van harte welkom. Training is mogelijk op afspraak bij zowel Tim Brummelkamp als Henriët Spijkervet tijdens onze reguliere openingstijden.

Looptraining bij ernstige aandoeningen

Weer leren lopen na een b.v. een beroerte, heupbreuk of amputatie kan een stuk functioneler met de C-Mill loopband. Een losse stoeptegel, afval op straat, plassen water, het zijn gevaarlijke situaties voor mensen die na een ongeval of operatie weer zelfstandig willen kunnen functioneren. Voorheen bestond er geen middel in de revalidatiepraktijk om het lopen in deze situaties veilig, maar ook functioneel te trainen.

Onderzoek aan de Vrije Universiteit naar bewegen op beeld en geluid ligt aan de basis van de loopband. Met een beamer wordt op het loopvlak van de band bijvoorbeeld een bospad met kuilen en boomwortels geprojecteerd. Onder veilige omstandigheden kan men oefenen om het obstakel te ontwijken en zich zo voorbereiden om weer met vertrouwen de straat op te gaan.

Neem contact met ons op voor een proeftraining op deze geavanceerde loopband.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken bij een fysiotherapiepraktijk heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig.