Praktijk

De praktijk

Fysiotherapie de Lindehoeve levert al jaren hoogwaardige kwaliteit en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen van de beroepsgroep. Al onze fysiotherapeuten staan geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister fysiotherapie.

De fysiotherapeut kan u op verschillende manieren helpen. Wij zijn gespecialiseerd in manuele therapie. Verder zijn wij bekend met vele behandelvormen, zoals dry needling, kinesiotaping, massage, houdingtherapie, krachttraining, valpreventie, ganganalyse etc.

U kunt terecht voor elk probleem op het gebied van bewegen, spieren, sportblessures en chronische zorg voor doelgroepen als CVA, Claudicatio, Parkinson, MS, ALS en beenprothese dragers. Juist voor patiënten met een chronische aandoening is individuele benadering en oefenvariatie de sleutel tot succes.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken bij een fysiotherapiepraktijk heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig.

Team

Sang Yee Schalij

Sang Yee Schalij

Praktijkeigenaar, fysiotherapeut, master manueel therapie, dry needling , C-Mill trainer

 

“Praktijkeigenaar worden was niet mijn ambitie, maar is zo gegroeid. Mijn ambitie was vooral een hele goede fysiotherapeut worden. Nu, met ruim 30 jaar ervaring en vele specialisaties verder, heb ik die ambitie denk ik, gezien de groei en de vele trouwe patiënten, wel waar gemaakt. Daarbij is het doorgeven van kennis en ervaring aan jongere collega’s en het bouwen aan een goed team heel leuk.

Ik voel me een zondagskind en zeer bevoorrecht. De grondslag zal zeker liggen in mijn opvoeding. Hele lieve hardwerkende ouders en drie oudere broers, die me altijd op handen hebben gedragen. Daarom nooit bang geweest om mijn hart te volgen en ook zonder angst praktijkeigenaar geworden. Om me scherp te houden als ondernemer, besteed ik veel tijd aan veranderingen in het algemeen en in de fysiotherapie in het bijzonder. Er zijn continu veranderingen in behandelmethodes, wetgeving, geldstromen, informatiestromen etc.

Sinds 2018 heeft Fysiotherapie De Lindehoeve de hoogste kwaliteitsstatus die je als praktijk kunt bereiken. Daar ben ik enorm trots op. Die kwaliteitsstatus is als meespelen in de Champions League bij voetbal. Een team is zo sterk als de zwakste schakel en ons team blijkt een ketting van louter sterke schakels te zijn.”

Henriët Fackeldey-Spijkervet

Henriët Fackeldey-Spijkervet

Fysiotherapeut, master manueel therapie, dry needling, geregistreerd bij het claudicationet en MS-netwerk


“Ik ben in 2010 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en heb mijn masteropleiding van de (MMT) in 2019 afgerond aan de transfergroep Rotterdam. Ik ben vooral gespecialiseerd in klachten van de wervelkolom, zoals lage rugpijn met en zonder uitstraling in de benen.

Bij de wervelkolom horen ook klachten als ribklachten, hoofdpijn, nek- en schouderpijn met of zonder uitstraling en duizeligheidsklachten. Naast mijn specialisatie heb ik vele cursussen gevolgd zoals, valpreventie, claudicatioklachten, MS en dry-needling.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te tennissen en speel af en toe competitie. Eigenlijk alles wat buiten gedaan kan worden als wandelen, wat hardlopen, fietsen in de buitenlucht vind ik fijn. Ook altijd leuk om nieuwe natuurgebieden te bezichtigen en te bewonderen.”

Tim Brummelkamp

Tim Brummelkamp

Fysiotherapeut, MTC trainer, C-Mill trainer en geregistreerd bij het claudicationet

“In 2013 ben ik afgestudeerd als sport en beweegcoördinator, met als keuzevak Fitness. In eerste instantie ben ik gaan werken als fitnessinstructeur. Al snel merkte ik dat ik mensen niet alleen wilde trainen, ik wilde ook mensen kunnen helpen met hun beweegproblemen.

Vervolgens ben ik in 2017 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam en ben datzelfde jaar begonnen bij  Fysiotherapie de Lindehoeve .
Ik kan nu beide opleidingen en mijn liefde voor sport en het helpen van mensen goed combineren. Buiten fysiotherapeutische behandelingen geef ik bijvoorbeeld ook beweegprogramma’s/trainingen voor het MTC, Claudicatio intermittens en artrose.”

Yvonne de Ruijter - Van der Veer

Yvonne de Ruijter - Van der Veer

Secretaresse

“Sinds 2015 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie de Lindehoeve. Mijn loopbaan ben ik gestart bij “het Ziekenfonds” en, na wat jaren als fulltime moeder en werken bij commerciële bedrijven, nu gelukkig weer terug in het administratieve gedeelte van de zorg.

Mijn functie als secretaresse is zeer breed en heeft tot doel dat ik de fysiotherapeut in ‘alles’ zoveel mogelijk ondersteun en een warm welkom vorm voor u als patiënt.

Naast mijn werk vind ik het erg leuk om veel tijd met mijn kleinkinderen door te brengen en probeer ik zoveel mogelijk met mijn echtgenoot lekker buiten bezig te zijn.” 

Samenwerking GEZ (Geïntegreerde Eerstelijns Zorg)

Fysiotherapie valt onder de eerstelijns zorg. Dit is de zorg waar u zonder verwijzing naar toe kunt.

Als innoverende fysiotherapiepraktijk vinden wij het belangrijk om samen te werken met andere zorgverleners. Fysiotherapie De Lindehoeve maakt daarom actief deel uit van het GEZ: SWV VoorZorg. Samen bieden wij zorg aan circa 14.000 cliënten.

De kracht ligt in een multidisciplinaire benadering en samenwerking binnen de eerste lijn. De samenwerking van huisartsen, POH’s, apothekers, logopedisten, fysiotherapeuten en diëtisten is steeds intensiever. In de toekomst zal er ook verder samengewerkt worden met andere disciplines waaronder psychologen en de wijkverpleging. In het Gezondheidscentrum De Lindehoeve zijn al diverse disciplines op meerdere vlakken samenwerkingsverbanden aangegaan.