Dry Needling

Resulteert in directe pijnvermindering

Dry needling

Een effectieve, maar niet geheel pijnvrije behandelvorm voor pijnvermindering bij spierklachten. Dry needling resulteert vaak snel in een directe pijnvermindering bij pijn en stijfheid in de spieren. Door het inbrengen van een ‘droge’ (acupunctuur)naald in de aangedane spieren ontspannen deze langdurig. De techniek is afkomstig uit Canada en werkt op specifieke punten in de spieren: de ‘triggerpoints’. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier die lokaal drukpijn veroorzaakt, maar ook vaak pijn op afstand geeft.

Het inbrengen van de naald voelt u in principe niet. Bij het aanprikken van een triggerpoint spant de spier zich even kort aan. Dit geeft een soort kramp. Daarna ontspant de spier meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Na de behandeling voelen de spieren vaak vermoeid en zwaar aan, maar dit is meestal van korte duur.

Manuele therapie in Voorschoten
Manuele therapie in Voorschoten

Sang Yee Schalij en Henriët Fackeldey-Spijkervet hebben zich de afgelopen jaren toegelegd op deze nieuwe techniek en hebben hier vele cursussen voor gevolgd.

Met hun achtergrond als gediplomeerd fysiotherapeut en manueel therapeut kunnen zij indien nodig en gewenst dry needling inpassen in het behandelprogramma.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken bij een fysiotherapiepraktijk heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig.